Dakpannen kopen | Waar moet je echt aan denken?

Dakpannen kopen: wat is daarbij belangrijk?

Als u dakpannen wil kopen, zijn er verschillende mogelijkheden. Voor veel mensen is het vooral belangrijk dat de pannen bij hun huis passen maar ook dat ze niet teveel afwijken van de gangbare dakpannen in de buurt. Kroon Dakvervanging helpt u aan een nieuw dak met nieuwe pannen.

 

Wilt u dakpannen kopen?

 

Bedenk dan of u inderdaad alleen de pannen nodig hebt. Want een dak vervangen is specialistenwerk. Er komt veel kijken bij het vervangen van uw pannen tot een nieuw dak. Kroon kan u daar heel gemakkelijk bij helpen. We zijn helder in de prijs en vervangen uw dak doorgaans in één dag.

“Je geniet in één dag van een nieuw dak tegen een vaste prijs!”

Wat zijn de mogelijkheden als ik dakpannen ga kopen?

Dakpannen zijn er in verschillende soorten en maten. Niet iedere pan past op uw dak. Naast dat u natuurlijk een pan wil die mooi is, moet u ook denken aan het formaat. De hoogte en breedte bepalen uiteindelijk het uiterlijk van uw huis.

 

Ook moet u om technische redenen rekening houden met de grootte van de pan. De pannen die u koopt moeten op de panlatten passen. Deze zijn op uw dak aangebracht op een bepaalde afstand. Hierdoor passen de pannen precies op uw dak. Het is handig om dakpannen te kopen die op dezelfde panlatafstand passen. Dan hoeft u deze niet te vervangen bij het vervangen van uw dak.

 

Verder is de keuze natuurlijk heel persoonlijk. De meeste mensen kiezen voor dezelfde pan die nu ook op hun huis ligt. Zeker wanneer u geen vrijstaande woning hebt, is het handig om dezelfde dakpannen als de buren te gebruiken. Voor veel pannen, ook de wat oudere exemplaren, zijn moderne alternatieven te vinden. Uiteraard adviseren we u altijd welke pan het beste op uw dak past.

 

U heeft de keuze tussen betonnen dakpannen en keramische dakpannen. Er zijn ook aluminium of kunststof pannen op de markt, maar dit is in Nederland meestal (nog) geen alternatief. Keramische pannen worden gebakken van klei en zijn daardoor duurzamer dan beton. Ze gaan langer mee en hebben een mooie natuurlijke uitstraling. Betondakpannen zijn iets goedkoper maar gaan daardoor ook minder lang mee (tot ongeveer 50 jaar).

Verschillende dakpannen

“Bij Kroon Dakvervanging kun je meteen online een offerte aanvragen en gemakkelijk en snel een afspraak maken.”