Wat zijn de kosten als je je dakpannen gaat vervangen?

Dakpannen vervangen: waar moet u aan denken?

Bij een dakrenovatie komt veel kijken. Maar Dakcompany is een full-service bedrijf en nemen u graag dit proces uit handen. We helpen u zo gemakkelijk mogelijk aan nieuwe dakpannen. U kunt op onze homepage uw postcode en huisnummer invullen. Vervolgens berekenen wij wat het u zou kosten wanneer u uw dakpannen wilt vervangen. Dit is een all-in prijs, wat betekent dat u voor dit bedrag echt kunt genieten van een nieuw dak.

“Bij Dakcompany kunt u meteen online een offerte aanvragen en gemakkelijk en snel een afspraak maken.”

Welke pan moet ik kiezen als ik mijn dakpannen ga vervangen?

Er zijn heel veel verschillende soorten dakpannen. U staat voor de keuze welke dakpan u op uw dak gaat nemen. De meeste mensen kiezen dezelfde dakpan die er nu ook op hun huis ligt. Zeker wanneer u geen vrijstaande woning heeft, is het handig om dezelfde dakpannen als de buren te gebruiken. Voor veel pannen, ook de wat oudere exemplaren, zijn moderne alternatieven te vinden. Uiteraard adviseren we u altijd welke pan het beste op uw dak past.

 

Daarnaast heeft u ook nog de keuze tussen betonnen of keramische dakpannen. Keramische pannen worden gebakken van klei en zijn daardoor duurzamer dan beton. Ze gaan langer mee en hebben een natuurlijke uitstraling. Betonnen dakpannen zijn iets goedkoper maar gaan daardoor ook minder lang mee (tot ongeveer 50 jaar).

 

Tenslotte is de kleur van uw pan belangrijk. Wanneer u een vrijstaand huis heeft, kunt u helemaal zelf bepalen welke kleur u op uw dak neemt. Doorgaans is de bouwperiode van uw huis van invloed op de stijl van uw huis. En bij iedere stijl past weer een specifieke kleur. Veel gebruikte kleuren zijn natuurrood, blauw gesmoord, antraciet en gitzwart. Voor een uitgebreid overzicht van de beschikbare pannen klikt u hier.

Verschillende dakpannen